EEN DAG OP KLEIN ROTTERDAM
ONDERWIJS- EN WERKTIJD
We werken met flexibele onderwijs- en werktijden.
Alle kinderen zijn in ieder geval 5,5 uur per dag op de community (waarvan een half uur pauze).
Het team start tussen 7.30 uur en 8.30 uur en iedere ochtend is er een briefing waarin de dag wordt voorbesproken.
Gedurende de dag zijn er instructiemomenten. Buiten deze tijden kan de professionals zijn eigen taken en tijden bepalen.
INLOOP
De kinderen kunnen binnen komen tussen 8.30 uur 9.00 uur. Tijdens de inloop kunnen kinderen kiezen wat ze doen, samen of alleen: de planning voor de dag maken, spelen in de hoeken, lezen, werken aan de basisvakken taal rekenen en spelling, opdrachten bij het thema of werken aan challenges.
Tijdens de inloop is er een check-in met de eigen groepscoach over hoe het met je gaat, de planning van de dag en andere dingen die belangrijk zijn om nog even te bespreken.
Eind van de dag
Rond 14 uur eindigen de coaches met de kinderen de dag door reflectie, terugblikken en vooruitblikken. Om 14.30 uur gaan de kinderen naar huis. De coaches hebben dan nog individuele coachgesprekken met kinderen.
Op woensdag hebben we een korte dag en zijn de kinderen om 13 uur uit.
De teamleden hebben iedere dag evaluatie over de dag en bespreken dingen die opvielen en wat er de volgende dag nodig is in het onderwijsaanbod of in coachgesprekken.
ONDERWIJSAANBOD EN -TIJD
Er zijn drie werkblokken op een dag. Kinderen hebben mogelijkheden om zelf te kiezen en te plannen.
Gedurende de dag zijn er instructiemomenten waarmee gewerkt wordt aan de kerndoelen.
Er is structureel taal- en rekenaanbod in niveaugroepen van onderwijsexperts. De plek en tijd worden afgestemd met de coach en/of de onderwijsexpert.
Groepscoaches en vakexperts dragen zorg voor een thema-aanbod. Er zijn inspiratiesessies die soms verplicht en soms te kiezen zijn. Voorbeelden van inspiratiesessies zijn: een ouder die vertelt of geïnterviewd wordt over zijn/haar werk of hobby, een workshop kunstwerk maken met droogbloemen, een workshop van een dansdocent of een imker die vertelt over bijen.
Er is ruimte om te werken aan challenges (eigen leerdoelen en projecten). Kinderen werken hierbij alleen of samen, binnen en buiten de school. Kinderen en professionals houden samen op vaste tijden pauze.
